Maze Interior lanserar hållbara nyheter på Stockholm Furniture Fair

Foto Maze

Det svenska designvarumärket Maze Interior fortsätter kombinera kreativitet och lekfullhet med funktionell design. I linje med filosofin Slow Production kompletterar Maze Interior det befintliga utbudet med förvaringsmöbeln Francis och Pythagoras Desk. Nyheterna visas i Maze Interiors  under Stockholm Furniture Fair 2020.

Maze Interior har sedan starten 2003 arbetat med Slow Production. Filosofin handlar om att använda så mycket återvunna material som möjligt, att undvika överproduktion samt se till att tillverkningen sker lokalt och under goda arbetsförhållanden.

Skåpet Francis, formgivet av Louise Hederström, gör sig lika bra som en förvaringsmöbel i hallen eller sovrummet. Med en enkel estetik, stilren symmetri och fina detaljer erbjuder skåpet praktiska lösningar i det moderna hemmet. Francis har utvecklats ur ett gediget hantverk och lanseras som ett komplement i möbelserien Pieces.

2016 lanserade Maze Interior det populära hyllsystemet Pythagoras, formgivet av Gustav Rosén. En flexibel förvaringsserie som med en och samma konsol kan skapa oändligt antal kombinationer, uttryck och kreativa användningsområden. Nu utökas serien med Pythagoras Desk, ett nätt hyllplan som i kombination med stilrena konsoler skapar en funktionell designlösning för arbete och kreativitet i hemmet.

Francis
Skåpet Francis är det senaste tillskottet i Maze Interiors exklusiva möbelserie Pieces som tillverkas i läder och metall. Möbeln svetsas för hand i Småland och tillverkas i 30 % perforerad metall med läderdetaljer framtill som gör skåpet enkelt att öppna. Skåpets nätta utformning gör att det passar perfekt i hallen, sovrummet eller på en annan plats i hemmet i behov av flexibel förvaring. Fyra hyllplan kan anpassas efter olika behov och användas för att förvara såväl stövlar som gympaskor. Det stilrena skåpet är designat av Louise Hederström och kommer i färgerna svart och vit med säljstart våren 2020.

Produktinformation
Material: metall, läder
Färger: svart, vit
Tillverkad: Sverige
Designer: Louise Hederström

Pythagoras Desk
Pythagoras Desk är ett komplement till Maze Interiors populära hyllsystem med samma namn. Tillsammans med Pythagoras-seriens triangelformade konsoler skapas en nätt arbetsyta som monteras enkelt och smidigt. På undersidan av hyllplanet fästs två metallskenor som möjliggör en belastning på minst 25 kg. Pythagoras desk är designat av Gustav Rosén och kommer i färgerna svart, vit, ek och valnöt med säljstart våren 2020.

Produktinformation
Material: metall
Färger: svart, vit, ek, valnöt 
Tillverkad: Sverige
Designer: Gustav Rosén