Internationellt designpris till Contura 800 Style

Foto: Contura

Svenska Contura har återigen vunnit det prestigefulla internationella designpriset IF Design Award. Priset går till Contura 800 Style, en ellipsformad kamin med elegant och modern design och många möjligheter till variation.

– Att vi återigen får ett internationellt designpris visar att vi inte bara är världsledande på teknisk utveckling och prestanda utan även kan konkurrera om utmärkt design, säger Catharina Björkman, Marketing Communication Manager på Contura.

Contura är en svensk braskamintillverkare i småländska Markaryd. Företaget drivs av innovation och design och har i dag en rad kaminmodeller i olika stilar och material. Contura är marknadsledande på området i Europa. Bakom designen ligger Myra Industriell Design, som Contura har ett långvarigt samarbete med.

If Design Award är ett av de mest åtråvärda internationella designprisen och organiseras av världens äldsta oberoende designorganisation, International Forum Design GmbH. Contura 800 style prisades i kategorin produktdesign. Juryn bestod av 78 personer och Conturakaminen konkurrerade med 7 298 andra produkter från 56 länder.

Prisutdelningen kommer att genomföras i Berlin den 4 maj.