Svenskt Tenn lanserar porslinsserien Dé formgiven av den internationella modeskaparen Ann Demeulemeester

Foto: Svenskt Tenn

Den legendariska modeformgivaren Ann Demeulemeester, här tillsammans med producenten Serax, har skapat porslinsserien Dé där hennes karaktäristiska spel med skugga och ljus bildas av handmålade streck i olika graderingar av svart och rött. Porslinet kommer lanseras och säljas på Svenskt Tenn som initialt fått ensamrätt i Sverige.

Belgiska designern Ann Demeulemeesters självbetitlade modevarumärke ses som ett av världens mest inflytelserika i branschen. Under sina verksamma år har hon utmärkt sig med sin starkt unika och igenkännliga stil, inspirerad av musan Patti Smith. Under 2014 lämnade Ann Demeulemeester modevärlden, flyttade ut på landet och började studera gammeldags tekniker för att skulptera porslin och blanda glaseringar. Porslinsserien Dé speglar den extraordinära leken mellan ljus och skugga som är så karaktäristiskt för Ann Demeulemeesters innovativa modeskapande. Hennes porslin är handmålat i flera lager, ett hantverk som gör varje föremål unikt i sitt slag.

​​– Vi ser att porslinsserien Dé tillför en samtida estetik till Svenskt Tenns sortiment där både färgerna och den hantverksmässiga produktionen passar väl in och vi kommer skapa ett fint möte med Josef Franks klassiska mönster Under Ekvatorn. Vi lanserar kollektionen i en färgstark och härlig dukning i butiken och vi kommer även sälja porslinet online, säger Thommy Bindefeld, marknadschef och kreativt ansvarig på Svenskt Tenn.