Under sommarnätterna kopplar Arabias Mumintroll av utomhus

Foto: Arabia

Motiven för Arabias sommarsäsongsservis grundar sig på Tove Janssons tecknade serie ”Mumindalen blir djungel”, som utkom på engelska år 1956. Motiven visar en varm sommardag och Muminfamiljen som har bestämt sig för att tillbringa natten utomhus.

Mumintrollet och Snorkfröken hittar en trevlig grop under en buske och kurar samman under samma täcke och väntar på sitt aftonmål. Muminpappans favoritplats är hängmattan där han gärna tar sig en tupplur samtidigt som han håller ett öga på sin familj. Muminmamman älskar att sova utomhus och är glad över att hon har fått hela familjen intresserad.

Lilla My hittar en låda med tropiska frön. Mumintrollet ber entusiastiskt Muminmamman att så fröna. Muminmamman kastar dem vårdslöst lite hit och dit – utan att tänka på konsekvenserna. Solen går ner och ingen känner oro inför morgondagen.

#VÅRTHAV – målet är en miljon euro för att göra Östersjön renare
Tove Jansson älskade havet och för Mumintrollen har havet betytt renhet och glädje. Sommaren 2018 kunde man konstatera den värsta algblomningen på 20 år. Vår generation kan dock fortfarande påverka om vi lämnar efter oss det mest nedsmutsade havet eller inte.

– För oss är det viktigt att kommande generationer kan njuta av Östersjöns rena vatten, precis som Mumintrollen, påminner Nora Haatainen från Fiskars licensaffärsverksamhet.

För varje såld mugg doneras 1 euro, motsvarande 10 svenska kronor, till John Nurminens Stiftelsens arbete för att göra Östersjön renare och värna om vårt arv. Moomin Characters har fått med ett stort antal licenshållare och andra aktörer i kampanjen, allt från kultur- och organisationsfältet till skolor och städer, men du kan också delta genom att göra en donation.

Genom en donation på endast 10 kronor kan man förbättra situationen i Östersjön och hjälpa till att ta bort cirka 40 kilo blågröna alger. Donationen kan göras via kampanjens webbplats berättar Moomin Characters.
sv eller genom att köpa Muminprodukter märkta med #VÅRTHAV,