Kasthalls matta Palette återspeglar konstnärens färgspektrum

Foto: Kasthall

Med inspiration av material, färger och intryck från den egna fabrikens anrika miljö och historia, skapade Kasthall Design Studio årets nya mattkollektion. Den eleganta handtuftade ullmattan Palette, av Maja Johansson Starander, för tankarna till en konstnärs färgpalett.

Likt en konstnär som blandar olika kulörer till sin duk, visar den eleganta ullmattan Palette upp ett collage av djupa, fascinerade nyanser och väl komponerade färgpaletter i blått och grönt. Mattans grafiska motiv liknar kolorerade byggstenar som fogats samman och skiljs åt av färgneutrala mellanrum, vilket framhäver mattans mjuka textur och dess färgrikedom. Palette är designad av Maja Johansson Starander på Kasthall Design Studio.

– Palette är en hyllning till vårt övergripande tema för 2020 års kollektion – Colours In Between. Vi har skapat en exklusiv matta av yppersta kvalité med ett strikt grafiskt men ändå mjukt formspråk i vackra harmoniska kulörer, säger Lena Jiseborn, designchef på Kasthall.

Palette är ett perfekt exempel på den kreativitet, färgexpertis och det kvalitativa hantverket som kännetecknar en Kasthall-matta.

Den färgstarka mattan tillverkas likt alla Kasthalls mattor i företagets egen fabrik i Kinna. Palette finns i två olika färgställningar: Blue och Green. Mattan kan, likt alla Kasthall-mattor måttbeställas och köpas på beställning.