Wästbergs hyllade kollektion w151 får småsyskon

Foto: Wästbergs

Wästbergs hyllade kollektion w151 extra large pendant från 2015, som består av tre arketypiska konformade pendellampor, får nu tre småsyskon i form av kollektionen w201 extra small pendant, även dessa utvecklade i samarbete med Claesson Koivisto Rune. De nya lamporna behåller sin föregångares ursprungsform men kommer nu, som namnet avslöjar, i mindre storlekar.

Med sin förmåga att forma och avgränsa ljus är pendellampan idealisk för att skapa ett rum i rummet – att förvandla ett bord till kökets varma hjärta eller framhäva en undanskymd del av vardagsrummet.

Den nya w201 extra small pendant speglar Wästbergs w151 extra large pendant i sin fokus på skala. Vid skapandet var den centrala frågan hur liten pendellampan kunde göras, utan att göra avkall på ljusåtergivning, och utan att kompromissa med integriteten hos de tre distinkta konformerna.

Som en kontrast till w151-seriens grandiosa gest, skapar w201 extra small pendant ett annat intryck: mindre, subtilare och mer intimt, men precis lika viktigt.