Jubileumsutgåva av Miss Holly exklusivt framtagen i samarbete med Bukowskis

Foto: Stolab

Under 2020 firar Bukowskis 150 år! Det firar vi med att vi varje månad lansera ett nytt kurerat samarbete i Bukowskis Shop – den givna platsen för designmöbler som du kan köpa direkt utan auktion. I årets tredje samarbete har vi fått äran att presentera ett jubileumsutförande av stolen Miss Holly av Jonas Lindvall för Stolab. Stolen är gjord i massiv rökt ek och kommer i en upplaga om tolv.

"Med respekt för det som varit och känsla för vad vi saknar idag, har Miss Holly vuxit fram. Jonas har hämtat inspiration från pinnstolar världen över och här skapat en helt egen version med tvådimensionell känsla. Graciös och generös på samma gång. En stol som är lika vacker som funktionell och med många detaljer som vittnar om yrkesskicklighet och kärleken till trä som material. Miss Holly är lika vacker som solitär som i en grupp. Sitthöjden fungerar till de flesta matbord."- STOLAB 

Jonas Lindvall är en svensk inredningsarkitekt och formgivare som är utbildad bland annat vid HDK i Göteborg och fyrfaldig vinnare av utmärkelsen ”Utmärkt Svensk Form”. Jonas är noggrann i sina materialval och arbetar gärna i massiva träslag, där form och material lyfter varandra. Andra kännetecken för Jonas formgivning är tidlöshet och stor omsorg om detaljerna. Som möbelformgivare har han gjort ett flertal prisbelönta möbler.

"Jag ville använda ett träslag i ett utförande som med sitt uttryck anknyter till en del av de kvalitéer och egenskaper som jag anser Bukowskis står för; Något gediget med en koppling till historien som andas kvalité och omsorg. Därför valde jag att utföra Miss Holly i massiv rökt ek. En tidsödande process där man med hjälp av ammoniak får garvsyran i eken att reagera och ge upphov till en mörkare färg. Det är alltså ingen färg som ligger på ytan, utan en kemisk process som tränger in i eken." – Jonas Lindvall

Jubileumsutförandet av Miss Holly i massivt rökt ek ger en elegant och stilren stol som passar utmärkt till andra träslag. Stolen kommer med en mässingsbricka som markerar äktheten för utgåvan och är framtagen exklusivt för Bukowskis Shop tillsammans med STOLAB. Utförandet går endast att köpa under Bukowskis 150-årsjubileum år 2020.