Anrika Rosenthal satsar på Skandinavien

Foto: Rosenthal

Tyska Rosenthal har med över 140 års erfarenhet inom porslinsproduktion en unik position på den globala marknaden. Varumärket är känt för sin starka koppling till modeindustrin, och under 2020 lanseras flertalet nya kollektioner i samarbete med några av designbranschens ledande namn. PR- och kommunikationsbyrån Grand Relations välkomnar det tyska porslinsvarumärket Rosenthal till sin kundportfölj.

Rosenthal grundades 1879 och stoltserar med en lång tradition av starka formgivare och en enastående designskatt. Man har en egen fabrik ritad av självaste Bauhaus-grundaren Walter Gropius, och en gedigen historia av att samarbeta med kända modehus, som till exempel Pucci och Versace. En stor nyfikenhet och gränsöverskridande metoder – i kombination med exceptionellt hantverkskunnande – har bidragit till att Rosenthal i dag är en av världens ledande aktörer inom porslinsproduktion, med många välkända kollektioner i sitt arkiv.

Rosenthal är stolta över att överse sin produktion i egna fabriker i tyska Selb och Speichersdorf. I anslutning till fabriken i Selb återfinns det omtalade Rosenthal Casino Hotel, ett designhotell med 20 unikt inredda rum som förkroppsligar flera av de formgivare Rosenthal arbetat med genom åren.