Aloud tar internationella belysningsföretaget Occhio till Sverige

Foto: Aloud

Aloud som erbjuder exklusiva system med integrerade tekniklösningar för privata hem och offentliga miljöer, stärker ytterligare sin position på marknaden tillsammans med Occhio, det tyska premiumföretaget inom belysning.

Aloud är sedan 2008 ledande inom ljusdesign, ljusstyrning, hemautomation, säkerhet, audio- och video-lösningar och är specialiserade på att skapa lätta och diskreta system som går i harmoni med inredning, arkitektur och miljö. Med Occhio tar Aloud ännu ett steg framåt och befäster sin ställning på den svenska marknaden.

”Vi har ett tätt samarbete med arkitekter och inredare och målet är att aldrig behöva kompromissa kring inredning och att alltid leverera system på högsta nivå. Vi är väldigt glada att vi genom samarbetet med Occhio kan erbjuda arkitekter och inredare det främsta inom belysning och det självklara valet vid både integrerad belysning och fristående armaturer”, säger Dennis Lundell, grundare av Aloud.

Genom Occhios innovativa LED-teknik och intuitiva driftsfunktioner blir den multifunktionella belysningen enkel att använda, precis i linje med Alouds filosofi kring ljusdesign. Aloud erbjuder med Occhios högkvalitativa armaturer exklusiva helhetslösningar för ytor och rum som skall ljussättas, så kallad light-scaping.

”Occhio erbjuder möjligheten att man på ett naturligt sett blir sin egen ljusdesigner”, säger Axel Miese, designer och grundare av Occhio.

Occhio grundades 1999 och är idag marknadsledande inom premiumsegmentet av designbelysning.