Sofiero- en älskad och flexibel utemöbelserie

Foto: Hags

Sofiero är ett lysande exempel på hur man kan få en stilren, nästan lite stram skandinavisk formgivning att förmedla en mjuk och inbjudande känsla. Serien är formgiven av Jan Wickelgren - en svensk arkitekt och formgivare som ända sedan 70-talet har designat lekprodukter och möbler i samarbete med Hags.

"Min tanke har varit att Sofiero-familjen skall ha en tidlös och harmonisk design som kan passa både i stads och gårdsmiljöer men även på exempelvis rastplatser. Jag har lagt stor vikt vid att soffan och fåtöljen båda skall ha en bra sittkomfort samtidigt som den har hög tillgänglighetsgrad. Att produkterna kan kombineras på många olika sätt gör Sofiero till en serie som ger människor möjlighet till härlig samvaro säger Jan Wickelgren"

Sofiero familjen som  lanserades 2013,  har blivit en av våra mest omtyckta möbelgrupper. Därför har vi nu låtit Jan ta ut svängarna lite till och skapat nya familjemedlemmar. Resultatet blev ett smart system av byggsatser som gör det möjligt att formge egna kombinationer på ett väldigt flexibelt sätt efter de förutsättningar som omgivningen erbjuder. Runt träd och stenar, på uteserveringen eller längs med gångstråk - låt fantasin flöda när du skapar inbjudande mötesplatser.