Miss Oxford Design har utsetts till Formex Design Talent 2020

Foto: Miss Oxford Design

Miss Oxford Design blivit utvald som Design Talent på Formex 2020. De som blir utvalda till Design Talent räknas som morgondagens aktörer. Design Talent är en av Formex mest dynamiska och spännande avdelningar. En möjlighet för designers, från både Sverige och utlandet, att visa upp sina produkter. Det finns bara 12 platser och 2020 blev Miss Oxford Designs år.

Bakom Miss Oxfords design ligger en inspiration med ett brett kreativt arbete där den fria själen är involverad i varje steg i skapandet. När alla komponenter gifter sig med varandra i designarbetet, händer något magiskt.

Designen är skapad av tvillingmamman Sofie från Skåne som en dag började skissa på inredning till sitt egna hem. Med erfarenheten och insikten om att ta tillvara på varje dag i livet, blev valet inte så svårt. Skisserna på papperet skulle en dag leva vidare i det materiella. Dagen kom då designen hon skapat stod framför henne, den dagen föddes Miss Oxford Design.

Miss Oxford Design hyllar kvinnans styrka och mod. Vi har krafter inom oss som är magiska. Den första kollektionen, stolen "The Lady", ramen "The Strength" och posters "Express Yourself" tar den kvinnliga platsen på väggarna och står stark med benen på jorden.

Miss Oxford vill ge dig en känsla av ett välbefinnande och en harmonisk och kreativ känsla varje gång du möter design skapad av Miss Oxford.

T H E    L A D Y

Stolen "The Lady" är designad med mjuka och runda former. "The Lady" avrundar det långsträckta kantbordet med en avslappnad och harmonisk känsla. The Lady har en vacker profil och den vackra sluttningen i ryggen fångar dig i ett avslappnat läge.

Miss Oxfords runda smycke i form av loggan är som en vacker detalj i varje design. Smycket ligger nedsänkt i träet och erbjuds i färgerna silver, guld och rosé.