Vestre presenterar 2020 års stadsmöbler

Foto: Vestre

Vestre har presenterat sina nya stadsmöbler för 2020 – och som alltid kombineras en hög designgrad med fokus på hållbarhet i alla led. Den helt nya serien Stones är i likhet med Svanenmärkta serien April Go, som utökas under 2020, framtagen av designtrion Espen Vol, Tore Borgersen och Michael Olofsson. Utökas gör även serien Code, formgiven av designduon Hong Ngo-Aandal och Johan Verde.

Vestres hörnstenar vilar på en passion för inkluderande och levande mötesplatser, kombinerat med ett miljöengagemang som genomsyrar allt varumärket gör. Med ambitionen att vara världens mest hållbara producent av stadsmöbler uppfyller Vestre redan 9 av FN:s 17 uppsatta klimatmål i Agenda 2030. Vestres vd, Jan Christian Vestre, talar ofta om hur Vestre vill gå i bräschen för större samverkan mellan norska och svenska industrier, samt hur stora bolag genom transparens och starka värderingar bör inspirera varandra till positiv förändring. 

– Vi vill genom vårt dagliga arbete och metoder visa att god design och ett gott samvete aldrig står i motsats till en god affär, snarare tvärtom. Årets kollektioner är givetvis en del av det arbetet, säger Jan Christian Vestre.