Klassikern String Pocket lanseras i tidlöst vitt

Foto: String Furniture

Under IMM Cologne i januari presenterades String Pocket metall med hyllplan i metall för första gången. Hyllplanen, som är framtagna av designduon Anna von Schewen och Björn Dahlström, gör att den kompakta klassikern får ännu fler användningsområden och möjligheter. Nu släpps en uppdatering av metallhyllan i den ständigt aktuella kulören White.

String Pocket var formgivaren Nisse Strinnings sista design innan hans bortgång 2006. I den uppdaterade String Pocket metall är originalgavlarna kvar, men har tack vare eleganta hyllplan i metall blivit ännu mångsidigare, framtagna av Anna von Schewen och Björn Dahlström.

– Det hålmönstrade hyllplanet i metall som vi ritade för String Outdoor kommer nu i en mindre storlek som passar String Pocket. Det betyder att man även i den minsta hyllan kan använda flera av tillbehören, så som krokar, galgar och glasställ, eftersom de dockar in i metallhyllplanets hålmönster, säger formgivaren Björn Dahlström.

Med den nya färgen White får String Pocket metall nu en tidlös och sober vit kulör om passar in i alla miljöer. Den vita hyllan kompletterar även årets tidigare lanseringar, den mullvadsfärgade Taupe och den fluorescerande färgen Neon.

– String Pocket är vår mest kompakta Stringhylla, som fungerar lika bra ensam som i kombination med andra hyllor. I och med String Pocket metall kan hyllan nu användas i fler rum, som till exempel badrum och kök, säger Peter Erlandsson, delägare och grundare av String Furniture.