Götessons förvärvar David design – bolagen stärker för framtiden

Foto: Götessons

Götessons med säte i Ulricehamn, har förvärvat samtliga aktier i David design.

Götessons har i juli slutfört förvärvet av David design. David design tillhör pionjärerna inom den nya nordiska designen. Sedan 1998 har företaget producerat möbler, belysning och accessoarer tillsammans med världsledande formgivare som exempelvis Claesson Koivisto Rune, Nendo, Richard Hutten, Florent Coirier och Lars Hofsjö. Företaget har sin bas i Helsingborg, produktion i Skillingaryd och dessutom showroom i Stockholm, Köpenhamn och New York.

-Vi är mycket glada att David design ansluter sig till vår resa. Bolagen kommer även i fortsättningen att drivas som separata enheter inom Götessons, men vi på Götessons och David design kommer kunna dra nytta av varandras styrkor och skapa synergier tillsammans. Tillsammans med David design kommer vi stärka vår kompetens och tillsammans förbättra vårt erbjudande till arkitekter, inredare och kunder i Sverige och utomlands. Med tre starka varumärken i vår bolagsportfölj, som verkligen kompletterar varandra, är vi väldigt optimistiska gällande vår framtid, säger Emil Johansson, VD på Götessons.

Håkan Nilsson och Eva Erlandsson, tidigare ägare av David design, kommer båda jobba kvar i bolaget och blir genom affären delägare i Götessons. Håkan Nilsson kommer fortsätta som VD för David design och samtidigt ta plats i Götessons styrelse.

Efter Milano 2019 tog vi en ordentlig titt på framtiden och vad som krävs för att få ett minst lika lyckosamt 2020-tal. Vi vet att framtiden kommer att se annorlunda ut och kräver mer muskler och en starkare bas för att lyckas såväl i Sverige som på exportmarknaden. 

-Götessons har haft en fantastisk utveckling under många år och är idag en viktig aktör både i Sverige och på export med många öppna dörrar. Produkter som verkligen ligger i ett parallellspår till David design och med ett starkt engagemang och starka ägare. En partner som förstår styrkan i vårt varumärke och våra värderingar så att David design blir kraftfullare utan att tappa vår familjära stämning. Vi ser fram emot att kunna fortsätta växa vidare i Sverige och utomlands med Götessons stöd.” säger Håkan Nilsson, VD på David design.