Porro - Milano Design City 2020

Foto: Porro
Foto: Porro
Foto: Porro
Foto: Porro

Porro 2020-kollektionen debuterar i Duriniquindici showroo, varumärket är tillbaka för att fascinera med sin speciella vision om världen. Med en arkitektonisk synvinkel i rymdens design och ett skönhetsideal som består av rena former, extremt exakt utförande och med forskning, material och teknik som ger ett begränsat fotavtryck på vår planet, med vetskap om att estetik är ingenting om inte baserat på extraordinär kvalitet.

Det nya ingår i provsamlingen, allt från mycket naturliga lösningar med traditionella vävningar till mer grafiska och dekorativa effekter, till strukturerade färger i samarbete med Rice House som erhållits med hjälp av avfallet från risodling, de är fria från formaldehyd och kan absorbera CO2 och därmed bidra till rening av luften, liksom kläderna för garderoberna från Alice-kooperativet, som driver skräddarsydda verkstäder i San Vittore-fängelset i Milano, i syfte att återintegrera kvinnor i nöd.

 

bild
Nytt Materic-bord med rostfritt stål och svartlaserad ask, design Piero Lissoni. Ny Romby vadderad stol med konisk bas i naturlig eller svartlaserad ask, design GamFratesi. Foto: Porro

Porro presenterar en visuell och taktil kollektion, där designens renhet möter kontinuerlig forskning om material och ett unikt hantverk som skickligt kompletterar högteknologisk industriell tillverkning. Om möbelindustrin måste genomgå en radikal förändring under de närmaste åren och anpassa sin kreativitet till den föränderliga världen, känner Porro redan ett starkt tryck för att förnya sin utvecklingsmodell och experimentera, vilket framgår av detta nya projekt, där alla detaljer släpper loss en kärlek till saker som görs bra och viljan att förbättra.

 

 

bild
Foto: Porro
bild
Foto: Porro