Torii från Minotti - sofistikerat hantverk designat av Japanska studion Nendo

Foto: Minotti

Toriis uppenbara och formella enkelhet döljer ett extremt detaljerat sortiment av soffor, fåtöljer, lounge- och matsalsmöbler, små fåtöljer och ottomaner, tillsammans med soffbord och konsoler. Ett extremt mångsidigt, luftigt system med kompakta proportioner och couture-detaljer, perfekt för både bostads- och hotellmiljöer.

 

bild
Foto: Minotti

De strukturella detaljerna i metallbenramen till "torii" liknar ingångsportarna till Shinto-helgedomarna i Japan. Det horisontella elementet som läggs ovanpå de vertikala stöden  påminner om detaljerna i Kigumi-teknikensom är lånad från traditionellt japanskt träsnickeri.

 

bild

 

Ryggstödet, högt eller lågt, med en smal profil som är rundad vid armarna, har vertikal quiltning som förbättrar dess mjukhet.  Det finns en hyllning till couture som avslöjas i de många värdefulla detaljerna i denna kollektion.

 

bild
Foto: Minotti

 

”Utgångspunkten för Torii-kollektionen var strävan efter en ny familj av samtida, men ändå mjuka och bekväma säten. Ett modulsystem som består av olika element som kan kombineras med varandra och blandas med de andra delarna i den nuvarande Minotti-kollektionen. ” säger Oki Sato, Nendo

 

bild