Dynamiska, modulära möbellösningar för framtidens arbetsformat

Pedrali - Buddy Hub, designad av Busetti Garuti Redaelli. Foto: Pedrali

Pedrali arbetstationer/kontor 2020 

Under de senaste åren har trender för kontorsinredning och dess miljöer genomgått stora förändringar. Linjen mellan hem och arbete blir allt finare och arbetsytor har fått nya konfigurationer. Öppna plankontor fortsätter att uppstå för att främja interaktion. Covid-19 gör att vi måste förändra våra kontorslayouter, vi måste tänka annorlunda. Den betydande livsstilsförändring som vi för närvarande upplever gör det viktigt att skapa nya referensmodeller och nya sätt att interagera.

 

bild
 Foto: Pedrali

Kontoret måste bli dynamiskt och dess möbellösningar flexibla, funktionella och hållbara för att kunna skapa skräddarsydda, modulära arbetsutrymmen som kan ordnas om efter stundens behov. Mötesrum som kan omvandlas till flera arbetsstationer, informella mötesutrymmen, nya områden för utbildning på plats eller digitalt. Skapa separata utrymmen, skrivbordspartitioner och kontorsdelare är avgörande för att främja social distansering och säkerställa sunda miljöer. Denna separation bör dock ske inom mysiga områden med hög nivå av estetisk kvalitet, där användarna kan både koncentrera sig och slappna av.

 

bild
 Foto: Pedrali

 

Den nya Buddy Hub, designad av Busetti Garuti Redaelli från Pedrali, är i linje med denna trend, eftersom den definierar samarbete
områden som kan vara mer eller mindre informella.

 

bild
 Foto: Pedrali

Det senaste tillskottet till Buddy-familjen är en omslutande, ljudabsorberande panel som omsluter sätet. Buddy finns som en fåtölj eller soffa och erbjuder även den funktionella och effektiva Buddy Hub, en isolerad alkov som uppmuntrar till koncentration och säkerställer akustisk och visuell integritet.

 

bild
 Foto: Pedrali

Det är också möjligt att placera två enheter mitt emot varandra och att ansluta sig till dem med hjälp av en panel till vilken ett bord kan fästas, vilket skapar ett informellt mötesutrymme.