Carl Hansen & Son lanserar Rikke Frosts Sideways sofa

Sideways Soffan, en plats för naturliga samtal. Bild: Carl Hansen & Son

Snart lanseras Carl Hansen & Son Sideways Sofa, varumärkets första samarbete med den danska designern Rikke Frost. Soffan har en asymmetrisk form med två sittplatser som är riktade snett mot varandra, vilket på ett naturligt sätt inbjuder till samtal.

 

bild
Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son, som i över 110 år stått för en hängivenhet till stolta hantverkstraditioner, unika samarbeten och visionära designkoncept, har inlett ett samarbete med den danska designern Rikke Frost. Designern har skapat en soffa med ett gediget hantverk i klassiska material och ett modernt formspråk med en tydlig blinkning till Danish Modern-rörelsen.

bild
Carl Hansen & Son

Soffans ångböjda ryggstöd och organiskt formade sits bildar två sittplatser som placerar de sittande snett mittemot varandra – en naturlig position för samtal. Det låga ryggstödet är tillverkat i massivt trä och pappersgarn för ett lätt och elegant uttryck, medan sitsen och ryggen är stoppade i textil för optimal komfort. 

 

bild

– Idag utmanas vår kommunikation av surfplattor och annan digital utrustning, så jag ville skapa en soffa där det känns mer naturligt att samtala. I många soffor sitter man oftast rakt upp och ner och vänder sig parallellt rakt framåt istället för att vända sig mot varandra. Jag ville därför skapa en soffa där man sitter i sidled, eftersom det öppnar för en mer naturlig dialog, säger designer Rikke Frost.