Lud’o Lounge vinner Good Design Award 2020

Lud'o Lounge, designad av Patricia Urquiola. Bild: Cappellini

Den prestigefyllda, historiska och internationella utmärkelsen Good Design Award,  den 70: e upplagan vinns av Cappellini med fåtöljen Lud'o Lounge, designad av Patricia Urquiola.

Priset delas ut av Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design i samarbete med European Center for Architecture Art Design and Urban Studies.

Lud'o Lounge är en hyllning till Ludovico Magistretti för att fira 100-årsjubileet för en mästare i italiensk design. Det är en innovativ fåtölj och där det hårda sätet är av 100% återvunnet plastmaterial som klätts med en komfortabel vadderad klädsel som enkelt kan bytas ut efter säsong, tillfälle eller helt enkelt ditt humör.

Priset vanns baserat på följande kriterier: innovation, form, material, konstruktion, nytta, hållbarhet och naturligtvis design.

"Lud'o Lounge är ett konceptuellt och etiskt ansvarsfullt möbelprojekt som kan leva fler liv. Med ett enkelt byte av det vadderade sitsskyddet ändrar fåtöljen sitt utseende och känsla.

"Det är emellertid inte en enkel vadderad stol med avtagbart överdrag, det är tvärtom klädbar möbel som kännetecknas av en stor komfort som representerar ett viktigt kapitel i utvecklingen av samtida sittplatser ", kommenterade Giulio Cappellini, talangsscout och företagets kreativa själ. En framgång som ytterligare befäster Cappellinis image, som alltmer erkänns och uppskattas internationellt.