Louise Liljencrantz lanserar nya varumärket Veermakers

Foto: Fotograf: Erik Lefvander

Under Stockholm Design Week 2021 visade Liljencrantz Design och KFK Master Cabinet-Makers sitt nya samarbete Veermakers – ett designvarumärke där kvalitet och tidlös design står i fokus för att skapa exklusiva möbler utan kompromisser. Veermakers första kollektion kommer att visas i en utställning kurerad av Louise Liljencrantz i Grand Relations ateljé.

Samarbetet mellan den ledande svenska inredningsdesignen Louise Liljencrantz och KFK Master Cabinet-Makers inleddes 2017 och tillsammans har de skapat limiterade möbler som varken kompromissar med design, produktion eller materialval. I februari 2021 tar de nästa steg tillsammans när Louise Liljencrantz och Kristin Rudenstam introducerar det nya varumärket Veermakers.

 

bild
Foto: Veermakers

 

Veermakers grundar sig i samma filosofi som det tidigare samarbetet mellan Liljencrantz och KFK, där hållbarhet och produktion av unika möbler, belysning, speglar och andra objekt med en stark identitet fått vägleda samarbetet. Veermakers produkter kommer att finnas tillgängliga hos utvalda återförsäljare runt om i världen.

– Med Veermakers ville vi skapa samma känsla av hantverk som i våra tidigare kreationer men med en mindre komplex produktion. På så sätt blir de tillgängliga även för retail och konsument och inte enbart i inredningsprojekt, säger Louise Liljencrantz.

 

bild
Foto: Veermakers

 

Genom att använda sig av material i allra högsta kvalitet och en tidlös design erbjuder Veermakers gedigna produkter med ett subtilt och starkt formspråk. Det engelska ordet ”veer” står för att ändra riktning, men Veermakers vill inte bara skifta kurs utan också vrida tillbaka klockan till en tid när hantverket stod i fullt fokus.

 

bild
Foto: Veermakers

 

Under Stockholm Design Week 2021 presenterades varumärkets första kollektion i en kurerad utställning av Louise Liljencrantz. Utställningen äger rum i Grand Relations ateljé vid Vasaparken i centrala Stockholm. Lokalen på 200 kvadratmeter, med över fem meter i takhöjd, har en internationell och exklusiv karaktär, med interiör och koncept framtaget av Louise Liljencrantz. Louise har bland annat formgivit specialritade snickerier och inredningsdetaljer så som fondväggar, podier samt loungebordet Sunny Side Up – samtliga producerade av KFK.