Radical Wood Utemöbler köps upp av Woodworks

Möblerna Radical Wood skapades för 15 år sedan i Åre, mestadels för privat bruk, av grundaren Johan Forsgren som har byggt utemöbler i Vaxholm, Whistler och Åre. Bild: Woodworks

Woodworks breddar sitt sortiment och satsar på hållbara utemöbler. Efter dialog under 2020 med varumärket Radical Wood, står det nu klart att Woodworks by Bergs förvärvar rättigheterna till varumärket.

 

bild
Under den senare delen av 2018 har varumärket utvecklats till vad det är idag och en kollektion med främst utemöbler i unik design som är hållbara, tåliga och tillverkade i trä. Foto: Woodworks

 

Radical Wood står för hållbara tåliga utemöbler i unik design, skapat för ett skandinaviskt klimat. Nu skapas gemensamma möjligheter till att skala upp produktion och försäljning. Det ligger helt i linje med Woodworks affärsidé om att det ska vara enkelt att bygga framtidens hållbara miljöer i trä.

bild
Foto: Woodworks

 

Woodworks har från starten 2020 haft fokus på hållbara träprodukter och ser utemöbler som ett perfekt tillskott till sortimentet. Tillsammans med Johan Forsgren, grundaren av Radical Wood, tas en kollektion i Linax Royalimpregnering fram. ”Next level” i hållbara utemöbler, designen har samma stil och andas Radical Wood precis som innan men får ett mycket längre underhållsintervall med en garantitid på 20 år. Den här produkten står sig på din altan i ur och skur.

 

bild
Foto: Woodworks