Glasobjekt formgivna av Ingegerd Råman i utställning på Svenskt Tenn

Orrefors av Ingegerd Råman, med serierna Cut in Number, Lumiere och Pond lanseras nu exklusivt på Svenskt Tenn.

Nu lanserar Orrefors nya glasobjekt formgivna av Ingegerd Råman. Det rör sig om en serie glasvaser och skålar, en ljusstake och Pond från Orrefors arkiv - vilka samtliga säljs exklusivt på Svenskt Tenn. I samband med lanseringen visas även en utställning med Ingegerd Råmans populära glasserie Crystal Flora som hon formgav för Svenskt Tenn 2014.

 

För våren 2021 presenterar Orrefors nya produkter av den erkända formgivaren Ingegerd Råman vilka initialt säljs exklusivt på Svenskt Tenn från och med idag. Dels är det två helt nya kollektioner, Cut in Number med tre cylindervaser i olika storlekar och slipmönster och Lumiere - en elegant ljusstake i silverblank metall och glas. Serien Pond kommer från Orrefors arkiv och återfinns i vårens lanseringar. Samtliga produkter karaktäriseras av en tidlös och lågmäld elegans, eftertänksamma i sitt uttryck med Ingegerd Råmans omisskännliga öga för proportioner.

 

bild
Lumiere - en elegant ljusstake i silverblank metall och glas. Bild: Senskt Tenn

– Ingegerd Råman är en oerhört skicklig formgivare som Svenskt Tenn samarbetat med i många år. Hon har bland annat designat glasserien Crystal Flora som blåses för hand på Skrufs glasbruk i Småland. I samband med Orrefors lansering hos oss har vi tillsammans med Ingegerd skapat en inspirerande glasutställning där vi visar upp hela kollektionen Crystal Flora i ett nytt sammanhang. Det är hedersamt att vi får lansera dessa produkter, formgivna av en av Sveriges främsta formgivare, och att vi kommer sälja dom med initial ensamrätt på Svenskt Tenn, säger Thommy Bindefeld, marknadschef och kreativt ansvarig.

 

bild
Glasserien Crystal Flora som blåses för hand på Skrufs glasbruk i Småland. Bild: Svenskt Tenn

Om Ingegerd Råman
Ingegerd Råman har studerat keramik och glas på bland annat Capellagården på Öland, vid Konstfack i Stockholm och vid Instituto Statale d'Arte per la Ceramica i Faenza i Italien. Hon har vid ett flertal tillfällen mottagit utmärkelsen Utmärkt Svensk Form och finns representerad på bland andra Nationalmuseum i Stockholm, Victoria & Albert Museum i London och Röhsska museet i Göteborg.

 

bild
Bild: Svenskt Tenn