Skargaarden - designmöbler för utomhusbruk

Anholt har en slitstark kvalitet, som gör att även kuddarna kan lämnas ute utan att de riskeras att skadas.

Skargaarden grundades 2007 och har sedan dess skapat hållbara designmöbler för utomhusbruk som varken kompromissar med design eller slitstyrka. Tillsammans med några av Skandinaviens främsta formgivare har Skargaarden skapat kollektioner och möbler som redan idag betraktas som blivande designklassiker.

 

bild
Den strama designen i Anholt-kollektionen påminner om den karga skönheten i öns linjer, och likt öns placering så är formgivningen en kombination av både dansk och svensk designtradition. 

Ett av Skargaardens ledord är enkelhet där det äkta hantverket får stå i centrum – något som genomsyrar alla Skargaardens kollektioner. Den rena skandinaviska formgivningen kombineras med inspiration från amerikansk shakerstil och Bauhaus-rörelsen vilket ger möblerna ett tidlöst uttryck.

bild
Möblerna har en naturlig färgskala som knyter an till Skargaardens nära relation med den skandinaviska skärgården, och många av kollektionerna är också döpta efter kustorter och öar.

 

Två av Skargaardens mest uppskattade loungesystem är Anholt och Lidö som båda kombinerar maximal slitstyrka med elegant formgivning.

Anholt – slitstark minimalism
I kollektionen Anholt har designern Susanne Grønlund hämtat inspiration från den lilla ön med samma namn, som ligger i det annars så öppna delen av havet mellan Sverige och Danmark. Ön har en spektakulär historia, men merparten av den består av sand.

bild

Lidö – avslappnad elegans
Lidö är en pensionats-ö belägen i Stockholms norra skärgård, och inspirationskällan till Skargaardens kollektion med samma namn. Lidö är en serie loungemöbler formgivna av den ledande svenska formgivaren Emma Olbers, som är känd för sin tidlösa design, kvalitativa materialval och sitt hållbarhetsfokus. I Lidö har Emma skapat en modulsoffa med hög komfort och ett matchande bord. Tack vare de tåliga materialvalen klarar möblerna både väder och vind, och kan utan problem placeras på en strand.

 

bild
– För mig var det viktigt att skapa en kollektion som var lika komfortabel som slitstark. Med Lidö har vi skapat en funktionell och flexibel möbel av hög kvalitet som kan användas i många år, säger formgivare Emma Olbers.

 

Bilder: Skargaarden