Möt Saga designad av Alexander Lervik

SAGA tillverkas i Markaryd och stativet kan erhållas i en stor mängd kulörer och strukturer. Textilbeklädnaden kan genom Johanson kunniga tapetserare varieras i det oändliga.

Ett nära och långvarigt samarbete mellan Alexander Lervik och Johanson har resulterat i flertalet lyckosamma lanseringar under åren. I vår introduceras SAGA och Alexanders formavtryck gör sig åter påmint i produktportföljen. Saga är en serie stolar som utgår från samma bas men kan varieras med fem olika rygglösningar och därmed skifta i uttryck och skapa olika sittkomfort. Formmässigt har Alexander tagit utgångspunkt i den klassiska caféstolen för att få en funktion som fungerar i olika situationer och miljöer.

 

bild
Genom de olika alternativen på ryggstöd möjliggörs möblering med olika uttryck. Blanda stilar och färgkombinationer eller håll det enhetligt och stilrent.

"Jag hade offentlig miljö i tankarna under skissarbetet och tänkte lite extra på skolmiljön och att stolen skulle klara det hårda användandet där. Komforten har vi lagt stor vikt vid och tagit fram flera prototyper för att nå en så bra ergonomi som möjligt. Men framförallt har jag gjort fem versioner av ryggarna för att få en så bred publik som möjligt. Det skall finnas en variant för alla”, säger Alexander. 

 

bild
SAGA är stapelbar och ryggstödet är format så att man enkelt ska kunna hänga upp stolen på bordet vid städning. Med de olika ryggarna kan komforten anpassas vid beställning. Till en lågstadieskola kan man exempelvis välja de lägre ryggarna för att få maximal komfort för den målgruppen.

 

Bilder: Johanson