Malmstenbutiken flyttar från Strandvägen till Humlegårdsgatan

Jessika Hyltner utanför lokalen på Humlegårdsgatan, där Malmstenbutiken öppnar i sommar. Bild: Malmstenbutiken

Malmstenbutiken har funnits på samma plats på Strandvägen i Stockholm sedan 1940 då Carl Malmsten själv slog upp dörrarna men nu flyttar butiken till Humlegårdsgatan.

– Det är en väldigt fin lokal i en vacker fastighet som ägs av franska kyrkan. Vi får tre stora skyltfönster ut mot gatan där vi kan bygga upp miljöer med Carl Malmstens möbler. Längre in blir det en dedikerad avdelning för belysning där vi kan visa våra växtskärmar och i källaren skapar vi en textilstudio. Dessutom får vi en liten trädgård på innergården, säger ägaren Jessika Hyltner, tidigare vd, som förra året köpte bolaget av Kjell och Märta Beijers Stiftelse.

Hon menar att denna lokal passar Malmstenbutiken bättre i storlek och utformning. Det är också ett bättre läge där hon får möjlighet att nå fler och delvis nya kunder.

– Och det är knappt 10 minuters promenad mellan de båda adresserna så jag hoppas att våra trogna kunder också ska hitta hit – och jag är säker på att de kommer att tycka om den nya butiken minst lika mycket som den gamla, säger Jessika Hyltner.

 

bild
Bild: Malmstenbutiken

Sedan hon tog över som ny ägare har hon bit för bit börjat sätta sin prägel på verksamheten, och i samband med flytten sker ytterligare förändringar för att säkra Malmstensbutikens varumärke och lönsamhet långsiktigt. Hon tror att flytten till Humlegårdsgatan kan bli en nytändning.

– Vi kommer att jobba ännu mer med kärnan i vårt sortiment – Carl Malmstens design, som vi är ensamma i världen om att presentera i sin helhet. Vi fortsätter vårt fina samarbete med Tre Sekel, Gemla och Gärsnäs men kommer inte att ha lika mycket av samtida formgivning som man lika gärna kan hitta på andra ställen, säger Jessika Hyltner.

Butiken på Strandvägen stänger den sista juni. Malmstenbutiken på Humlegårdsgatan öppnar i början av augusti.

Malmstenbutiken på Strandvägen 5B grundades av Carl Malmsten 1940 och är idag den enda plats i världen som visar all den formgivning som finns i produktion. Här säljs Carl Malmstens möbler tillsammans med utvald samtida formgivning och inredningsdetaljer som följer butikens historia - med fokus på pedagogik och kvalité.