Rosenthals mest uppskattade kollektion Junto utökas med nya färger

Junto. Design: Mario Padiglione/TonettiDesign

Junto är en av Rosenthals mest uppskattade serier som kombinerar rustik keramik med fint porslin i jordnära kulörer. Nu utökas serien ytterligare med färgställningarna Rose Quartz och Soft Shell – kulörer inspirerade av ädelstenar och som rör sig varsamt mellan varma och kalla nyanser.

Junto, som är formgiven av Mario Padiglione för TonettiDesign, lanserades första gången 2017 och har sedan dess blivit en del av många matälskares hem. Serien kombinerar både keramik och fint porslin i unika färgställningar som alla går att kombinera med varandra. De nya färgställningarna Rose Quartz och Soft Shell blir ett komplement till de tidigare kulörerna i serien.

 

bild
Keramikens matta, vita botten kombineras med en högglaserad insida i en ädelstensinspirerad nyans vilket gör Rose Quartz till det perfekta tillskottet till vårens och sommarens dukningar. Tack vare den reaktiva glaseringen skapas fläckiga strukturer vilket ger varje produkt ett unikt utseende.

 

Den eleganta färgställningen Soft Shell är en blandning av en mjuk rosé och en kallgrå nyans som verkligen kommer till sin rätt på Rosenthals högkvalitativa porslin. Soft Shell utstrålar en sofistikerad modernitet och kombineras väl med de befintliga nyanserna i Junto-kollektionen utan att förlora sin individualitet. Likt kollektionens andra färgställningar så har Soft Shell en specialutvecklad glasyr som låter det karaktäristiska diamantreliefen framträda och ger de handglasade produkterna en unik färggradient.

 

bild
I Rose Quartz har Rosenthal skapat ett fascinerande samspel mellan olika nyanser av rosé.

 

 

bild
Juntos innovativa design och utsökta hantverk har vunnit flera designpriser, bland annat under German Design Awards 2018 i kategorin Tabletop.

Bilder: Rosenthal