Hem presenterar Boa Pouf designad av Sabine Marcelis

Med Hems progressiva och djärva attityd och Marcelis kärlek till färg och fascination för den runda donutformen, ger puffen en studsig och nästan luftfylld känsla, och kommer i tre starka färgval – Sulfur Yellow, Cotton Candy eller Oatmeal.

Hem fortsätter att utöka sin gedigna lista över internationella designsamarbeten. Den lika bekväma som uppseendeväckande Boa Pouf är startskottet för ett helt nytt samarbete mellan Hem och formgivaren Sabine Marcelis och den färgstarka kreationen lanseras på Hem.com den 12 maj 2021.

Sabine Marcelis bor och jobbar i Nederländerna och är välkänd för sin starka betoning på materialet och sin hängivenhet till rena linjer och djärva former. Med en vana vid att jobba med resin, har Marcelis länge velat testa att jobba med skum och tyg – och Boa Pouf markerar hennes första design i mjukt material.

 

bild
Foto: Erik Lefvander

 

Boa Pouf är en donutformad och skumfylld loungemöbel, klädd i formstickad ull. Den avancerade 3D-tekniken som har använts vid stickningen eliminerar helt behovet av sömmar och lämnar inte något restmaterial, vilket minskar spillet från produktionen och gör Boa Pouf till ett mycket hållbart alternativ. Tack vare puffens rundade kropp kan flera personer använda den samtidigt. Från idé till slutprodukt tog det Hem och Marcelis nästan två år och en mängd prototyper för att fullända formstickningen och nå det perfekta resultatet.

– Sabines Marcelis känsla för färg och form gör henne till en naturlig samarbetspartner för Hem och vi har beundrat hennes arbete i många år. Boa Pouf ser till synes enkel ut i sin form, men utvecklingen av den av sömlösa formstickningen var en av de svåraste designprocesserna vi någonsin har gått igenom. Det vi har uppnått med Sabine Marcelis hade varit omöjligt att uppnå genom att använda traditionella tillverkningsprocesser och den slutgiltiga produkten är den första i sitt slag, säger Petrus Palmér, vd och grundare av Hem. 

 

bild
Foto: Erik Lefvander

– Jag har en stark fascination och kärlek till donutformen. Det är en perfekt, fullständig och slutgiltig form som är enkel, men inte tråkig. Jag är tacksam över att få jobba tillsammans med Hem och Petrus. De har hjälpt mig att förverkliga min idé om att klä puffen i ett helt sömlöst material, trots tekniska utmaningar. Vi hade verkligen kul när vi tog fram prototyper, gjorde våra färgval och planerade för framtida produkter i samma anda som Boa Pouf, säger Sabine Marcelis, formgivare.

Om Sabine Marcelis
Designern Sabine Marcelis har sin bas och egen designstudio i Rotterdam. Efter att ha tagit examen från Eindhoven Design Academy 2011 började Marcelis att jobba som designer, alltid med ett starkt fokus på materialval.

Hennes arbete karaktäriseras av rena former som framhäver materialet. Marcelis samarbeten med ledande aktörer i industrin kännetecknas alltid av ett stark estetiskt öga.

Hennes sätt att arbeta på tillåter henne att gå in i tillverkningsfasen genom materialresearch och uppnå nya och överraskande visuella effekter. Sabines design baseras på en känsla och är inte bara en statisk produkt – upplevelsen blir en funktion, med en förfinad och unik estetik.

 

bild
Sabine Marcelis. Bild: Foto: Titia Hahne