Ego och Atelier, två utomhuskök för att laga mat ute i det fria

Ego. Foto: Matteo Cirenei

 

Två privata hem, det ena i Grekland, med utsikt över Patrasbukten och det andra på Sicilien, i denna förtrollande miljö visar Abimis upp Ego- och Atelier-köken.

Ego valdes till villan i Patras, en modern byggnad omgiven av en stor och välskuggad trädgård. Detta välkomnande och eleganta sommarhem är främst utvecklat för utomhusvistelse. Interiören består endast av ett sovrum, ett komplett miniatyr SPA och ett vardagsrum som öppnar sig ut mot trädgården och matsalen.

Ego, tillverkad i rostfritt stål och anpassas för att passa ägarnas speciella behov. Produceras med en handpolerad yta, en speciell process som minskar synligheten för repor, fingeravtryck och ger ett varmt och raffinerat utseende, idealiskt för en utomhuslösning.

bild
Köket är monterat med en magnetremsa mot väggen där det är möjligt hänga upp köksredskap. Foto: Matteo Cirenei

Atelier, tillverkad i en version som definitivt inte går obemärkt förbi, rostfritt stål och citrongul i en livlig och ljus nyans som ger köket en unik och originell personlighet som kan sätta stilen för dess miljö. Valet av just den här färgen för att ”klä” köksdörrarna är kanske en hyllning till citrusfrukternas land. 

Abimis-kök målas med samma tekniker som tillämpas inom fordonsindustrin, efter att färgen har applicerats görs en utjämning och polering för att garantera en enhetlig effekt och en färg som är mycket motståndskraftig mot slitage.