Ikoniska Twiggy firar 15 år!

Lampan är försedd med en dubbelsidig LED-anordning som bidrar till ett förbättrat ljusflöde samtidigt som det minskar energiförbrukningen och ger Twiggy Elle ett mer behagligt och varmt sken som riktas neråt. Twiggy Elle är dim-bar och den transparenta kabeln gör det möjligt att justera lampans ljus.

En av Foscarinis mest välkända lampfamiljer är Twiggy som lanserades 2006, designad av Marc Sadler. Inför lampans 15-årsjubileum lanseras nu Twiggy Elle – en ytterligare flexibel version som berikats med nya egenskaper.

Twiggy Elle kompletterar den redan välkända produktfamiljen Twiggy. Karakteristiskt för lampserien är dess böjda båge i ytbehandlat fiberglasbaserat material med bas i metall och stora skärm. Twiggy Elle finns i en rad olika färger så som vit och svart till en karaktäristiskt djupt röd eller elegant greige. Lampan lanseras även med ekskärm som ger modellen värme och elegans, med en bas i greige eller svart.

bild
Med sin grafiska, minimalistiska profil och innovativa materialval är Twiggyfamiljen ett exempel på hur Foscarinis produkter står tidens test. Produkter vidareutvecklas för att leva vidare och utmanar och förbättrar områden för dess användning. Designad av Marc Sadler.

Den nya versionen Twiggy Elle har berikats med en längre båge som tar skärmen längre bort från basen och ger därmed större flexibilitet och frihet – lampan kan med fördel placeras i ett hörn och med sin långa båge sträcka sig över en soffgrupp eller ett matbord. Höjden på skärmen kan enkelt justeras via ett system av motvikter som fästs vid lampans topp, vilket möjliggör tre olika utföranden.

bild
– Vi strävar alltid efter att utmana oss själva, hur vi arbetar med olika typer av material och våra processer. Vi skalar av och ned för att finna grunden och meningen i det vi producerar och förmedlar, säger Carlo Urbinati vd för Foscarini.

 

bild
Höjd 232 cm. 

Bilder: Foscarini