Nola visar nya produkter inom konceptet Outdoor office på Form/Design Center

Work Lounge, design Superlab och Charlotte Petersson Troije

Den 27-30 maj visar Nola nya produkter inom konceptet Outdoor office på Form/Design Center mitt i Malmö. Som en del av Southern Sweden Design Days bjuds besökare in att testa det nya normala; att arbeta under bar himmel. 

Nola välkomnar besökare att upptäcka fördelarna med att jobba ute. Under Southern Sweden Design Days presenteras en helt ny möbelserie dedikerad för kontorsarbete utomhus. På Hedmanska gården vid Form/Design Center, mitt i centrala Malmö, bygger Nola upp framtidens arbetsplats – öppen för alla, för att arbeta en hel dag eller för att skicka några snabba mail. 

bild
Bild: Åsa Liffner

Fördelarna med att arbeta ute är många. Tillgången till frisk luft och dagsljus påverkar oss positivt. Det sänker stressnivåer och ökar hälsa och välmående. Trenden har på kort tid gått från normen att arbete sker inomhus, på ett kontor, till co-working, till hemmet och nu – utomhus. Nola har arbetat med konceptet Outdoor office under en längre period, men på senare tid har efterfrågan på genomtänkta arbetsplatser utomhus i anslutning till hemmet eller arbetsplatsen ökat kraftigt och vi förutspår redan nu att detta kan kommer att vara en naturlig del av framtidens smarta och hållbara stadsutveckling.

- Egentligen behöver vi bara stiga utanför dörren för att jobba ute, men för att verkligen prestera bra kräver även dessa miljöer rätt förutsättningar. Det har vi tagit fasta på och jobbat jättemycket med för att erbjuda marknadens bästa arbetsplats utomhus, säger Malin Moreau, creative director på Nola. 

Urban Office – möbler för utekontoret
Möbelserien Urban Office som ställs ut på Form/Design Centers gård består av en snurrbar arbetsstol och tre skrivbord. Fåtöljen fungerar som en fristående arbetsplats och har ett litet laptopbord fäst vid sidan. Dess snurrbarhet låter den som arbetar skydda sig både mot sol, vind och oönskad insyn. Skrivborden som finns både i stå- och sitthöjd ger likaså insynsskydd och en känsla av avskildhet tack vare dess höga sidor. Möblerna är formgivna i samarbete med Helsingborgsbaserade designstudion Superlab och Charlotte Petersson Troije, forskare inom urbana studier vid Malmö Universitet.

Nola är på plats  
Från kl 10:00-15:00 den 27 maj finns Malin Moreau från Nola, Niklas Madsen, Superlab och Charlotte Petersson Troije på plats för att visa upp, diskutera och berätta mer om framtidens arbetssätt. Utomhuskontoret kommer att stå tillgängligt för alla att besöka och använda på Hedmanska gården fram till 31 augusti.