Buster + Punch lanserar eleganta och tidlösa ljuskronor

Takkrona designad av Massimo Buster Minale.

Det brittiska designvarumärket Buster + Punch lansear de uppseendeväckande ljuskronorna Exhaust och Heavy Metal, som ingår i den nya serien Chandeliers. Varje ljuskrona skräddarsys med hjälp av Buster + Punch nya onlineverktyg, vilket gör det möjligt att skapa unika designinstallationer som anpassas för varje hem.  

Buster + Punch har sedan starten 2013 skapat banbrytande design där genomtänkt formgivning möter den karaktäristiska känslan hos Londons subkulturer. Vad som började med att skapa unika inredningsdetaljer expanderade snabbt till att även omfatta exklusiv och innovativ belysning. Bland annat tog Buster + Punch fram Buster Bulb – världens första designade LED-lampa.

 

bild
Som en del i Buster + Punch utökning av både segment och befintliga kollektioner lanseras under våren den nya serien Chandeliers som tar Buster + Punch kollektion av belysning till en ännu högre kreativ nivå.

 

bild
De nya ljuskronorna finns tillgängliga i två olika konstellationer: en klassisk formation och en så kallad ”raindrop cascade” där ljuskällorna placerats oregelbundet för att skapa ett mer organiskt uttryck.

Med Buster + Punchs alltid lika säkra känsla för spänning och drama har de nya ljuskronorna en definierad estetik som kombinerar de eleganta linjerna med bearbetade detaljer med en industriell känsla. Ljuskronan Heavy Metal är uppbyggd av Buster + Punchs Led Buster Bulbs som skapar en raffinerad glöd. Exhaust är inspirerad av motorcyklars avgasrör, och sprider genom sin metallcylinder ett mer riktat ljus för minskad bländning, samtidigt som den skapar ett intressant skuggspel över inredningen och möblerna i rummet.

 

bild
Tack vare Buster + Punch nya onlineverktyg kan fallhöjden för varje ljuskälla enkelt konfigureras för att passa alla utrymmen.

– Traditionellt sett har våra armaturer byggts i en förfinad skala på grund av den stora mängden detaljer och bearbetning som tillverkningen av den massiva metallen innebär. De nya ljuskronorna representerar ett växlingsbyte för oss med en djärvare och mer expansiv skala av ljusanpassning. Eftersom det är möjligt att få ljuskronorna skräddarsydda efter egna önskemål så kommer inte heller den ena vara den andra lik, vilket betyder att alla som äger en har ett unikt exemplar. Vår förhoppning är att våra nya ljuskronor kommer uppskattas av våra kunder som vill sticka ut från mängden, säger Massimo Buster Minale, grundare och kreativ chef för Buster + Punch.

 

bild
 CHANDELIER – HEAVY METAL.

 

bild
CHANDELIER – EXHAUST.

Bilder: Buster + Punch