Rosenthal och Versace presenterar Virtus Gala

Bild: Rosenthal

Porslinsproducenten Rosenthal har samarbetat med modehuset Versace i snart 30 år – ett samarbete som resulterat i att några av Versaces allra mest karaktäristiska mönster har applicerats på porslin av finaste kvalitet. I juni 2021 presenteras Virtus Gala – en porslinsserie som är en hommage till modehusets bästsäljande väska Virtus.

Handväskan Virtus lanserades 2019 och är en direkt referens till den romerska gudinnan Virtus som stod för mod och styrka, något som på ett elegant vis återspeglas i väskans design, som ska agera som en sköld åt kvinnorna som bär den. Den svarta skinnväskan kläs även av ett V i guld, en detalj som återfinns i modehusets omfattande arkiv av mönster och symboler.

 

bild
Bild: Rosenthal

 

Virtus Gala har Rosenthal och Versace tolkat väskans design i ett svart, vitt och guldigt mönster som kombineras med Versaces barocka estetik. Det guldfärgade V:t är centrerat i designen och omsluts av akantusblad. Serien, som består av både tallrikar, koppar och uppläggningsfat, går att få med vit eller svart bakgrund, vilket erbjuder flera dimensioner till dukningen när de olika varianterna kombineras med varandra.

 

bild
Virtus Gala. Bild: Rosenthal

Rosenthal meets Versace
Samarbetet mellan Versace och Rosenthal etablerades redan 1992 efter en förfrågan från Gianni Versace. Gianni ville skapa ett livsstilskoncept för modehuset och menade att “Versace är en attityd till livet, och för de som har gjort det valet, så borde det inkludera allt”. I Rosenthal fann Versace en perfekt partner och sedan dess har de två tillsammans erbjudit porslin till de mest exklusiva hemmen.