Vedums köksnyheter 2022 - Edit och Molly

Ett Svanenmärkt kök med luckan Molly i vitpigmenterad ek. Bild: Vedum

Svenskproducerade kök som står tidens rand! När det svenska familjeföretaget Vedum presenterar sina köksnyheter möter tidlösa klassiker det nya 20-talets trender. Bland nyheterna finns tre nya luckor, framdragen sockel i ny tappning, och en naturnära kulör som vågar vara nedtonad.

Dimgrön – ny kulör i köket 2022
Inför lanseringen av kök 2022 har Vedum tagit fram en ny kulör, dimgrön. Här, precis som i framtagandet av Vedums övriga kulörer, är det naturens färgskiftningar som inspirerat. Den dimgröna kulören är en nedtonad och naturnära upplevelse – som i samband med lanseringen återfinns på den nya luckan Edit. Nykomlingen dimgrön harmoniserar med tidigare Vedumfavoriter som havregul, skogsgrön, linnebeige och sandbeige.

 

bild
Edit i dimgrön. Foto: Vedum

Nya luckor
Allt fler vill omge sig med trä, en längtan efter det naturliga som Vedum möter upp med nyheten Molly. En slät lucka i stående fanér som ger hemmet ett varmt, naturnära och stilrent uttryck. Köksmiljön präglas av sällskapliga ytor och funktionella lösningar som gör köket till en trivsam arbetsplats för den som jobbar hemifrån. Molly finns att välja i en av Vedums andra nyheter, vitpigmenterad ek som är en ljus ekfanér med matt lack som ger luckorna en obehandlad känsla.

 

bild
Molly vitpigmenterad ek. Foto: Vedum

 

Bland nyheterna finns också Edit i dimgrön. Edit är en målad lucka med något smalare ram och slät spegel med mjukt rundad kant. Edit finns också i vitrinlucka med klarglas med eller utan spröjs. Tillsammans med ett klassiskt vitrinskåp är detta kök såväl praktiskt som vackert. I köksmiljön hittar vi ytterligare en ny detalj i Vedums sortiment – framdragen sockel i allmogeprofil och kombilist upptill, en nyhet som ger köket Edit ett platsbyggt uttryck som håller för många generationer.

 

bild
Edit i dimgrön. Foto: Vedum

 

Utöver Molly och Edit lanseras även luckan Ester. Ester kan fås i träutförande eller som täckmålad. Ester är en spegellucka med smalare ram med svagt rundad kant och är likt Molly Svanenmärkt i samtliga utföranden utom täckmålad och svartpigmenterad ek. 

 

FotoVedum
I höstens nyheter utökas även belysningssortimentet med en belysningsbotten med dimbar, linjär belysning som ger ett jämnt ljus och fungerar både som arbetsbelysning och stämningsljus. Foto: Vedum