Karin Nakamuras skulpturala spegel Slide presenteras av Fritz Hansen

Slide är Karin Nakamuras första produkt för Fritz Hansen och föddes ur samarbetet mellan Central St. Martens och Fritz Hansen, då Nakamura arbetade under mentorskap från Christian Andresen, Design & Brand Ambassador på Fritz Hansen. Foto: Fritz Hansen

Under 2021 utökar Fritz Hansen sitt sortiment av accessoarer genom nyheten Slide, en elegant spegel med integrerad förvaring. Spegeln, som är designad av Karin Nakamura, är det senaste tillskottet i Fritz Hansens kollektion och talar ett både skulpturalt och återhållsamt formspråk.

Slide är en liten men funktionell spegel med förvaring. Den är tillverkad i glas, betong, kork och trä och estetiken präglas av Shibui – ett japanskt uttryck som beskriver ett objekt där enkelhet och komplexitet är i perfekt harmoni. I Slide kombineras dessa element på ett sätt som hela tiden låter betraktaren finna ny inspiration hos objektet – vilket skapar ett estetiskt värde som ökar för varje år.

– Slide gör det möjligt att njuta av sina värdefulla ägodelar. Idén kom till mig när jag insåg att människor tycker om att förvara sina ägodelar där de även kan njuta av dem. Jag ville ta fram en unik lösning för både förvaring och display i en design som smälter in i varje miljö, säger designern Karin Nakamura.

 

bild
I designprocessen låg fokus på den vackra kontrasten mellan mjuka och varma och kalla och råa material. Foto: Fritz Hansen