Maximus - tungviktaren helt i trä

Foto: Blå Station

Lika lätt och mjuk i formen som en bulligt svällande rätt muskulös serietidningsmöbel. Och samtidigt en rejäl högst påtaglig pjäs helt utförd i massiv ask. Maximus har en mimetisk pregnans som med sin handfasta lätthet minner om Keith Harings konst.

 

bild
”Har vi inte fått nog av massproducerade möbler? Jag hittade ett litet sågverk strax utanför Stockholm som hanterar lokalt avverkat virke som vi låter gå vägen från ett naturens råmaterial till förädlad form för människors behov.” säger Johan Ansander. Bild: Blå Station

Johan Ansander är ett nytt stjärnskott i den svenska designmanegen, direkt från Konstfack och praktik hos Claesson Koivisto Rune. Utan någon snickarbakgrund har han tagit fasta på trä som ekologiskt och närproducerat material att 3D-modellera för CNC-fräsning. Här finns inga räta vinklar och den är helt utan känsla av påtvingad konvenans. Både sits och rygg är uppbyggd av två motvända trästycken, även de lätt vinklade benen är massiva. Fåtöljen levereras i åtskilliga färgställningar eller klarlackerad. Johan Ansanders favorit är svart och röd.

 

bild
Bild: Blå Station
bild
Bild: Blå Station