Nordisk Films nya huvudkontor i Oslo för tankarna till New York

Nordisk Films nya huvudkontor i Oslo andas New York (foto: Marte Garman)

Gammal fabrikshistoria med en känsla av New York, designat av LINK Arkitektur.

LINK Arkitektur har stått för inredningsarkitektur och fysisk planering för Nordisk Films nya huvudkontor i Oslo. Kontorslokalerna omfattar 3 500 kvm fördelat på tre våningsplan. Gestaltningen är inspirerade av New Yorks takvåningar, med en industriell karaktär som förstärks med glas, järn och råa material. Svala betongtoner kombineras med varma murstenstoner i fin balans. En generös takhöjd med synliga bjälkar, murade väggar och stora takfönster tar plats i ett öppet landskap. Här huserar alla Nordisk Films enheter; produktion, distribution och biograf samt Media Direct Norge.

bild
Foto: Marte Garman

Inredningsarkitekterna på LINK Arkitektur har utformat de nya kontorslokalerna och ansvarat för såväl fast som lös inredning. I samarbete med Storm Properties, har de också tagit fram ett färg- och materialkoncept inklusive belysning. Arbetsplatsutformningen har optimerats genom att involvera brukarna i hela processen. Resultatet är funktionella lösningar med goda arbetsplatser för både enskilt arbete och mötesplatser.

 

bild
Foto: Marte Garman

– Det här är ett klockrent exempel på när en äldre byggnads kvaliteter förstärks av moderna tillägg och tillsammans skapar något helt nytt – i detta fall en interiör med samma förtrollande känsla som det Nordisk film skapar. Och i och med att den gemensamma arbetsplatsen nu får en allt viktigare roll både som mötesplats för medarbetare och som ansikte utåt gentemot kunder och samarbetspartners, är det än viktigare att lokalutformning, varumärke och företagskultur talar ett och samma språk”, säger Kersti Löhman, ansvarig för inredningsarkitektur på LINK Arkitektur.

bild
Foto: Marte Garman