Design Museum i London 2022 - Konstig känsla känns bra

Utställningen "konstig känsla känns bra" planerar att öppna i Maj 2022 Bild: ArkDes

ASMR är en term som beskriver en fysisk känsla: eufori eller djupt lugn, ibland ett pirrande i kroppen. Under de senaste åren har en onlinepublik som ägnar sig åt att titta på verk av designer och kreatörer som försöker trigga känslan, vuxit till miljoner.

Utställningen "Konstig känsla känns bra" väckte stort intresse både fysiskt och virtuellt när utställningen visades i Stockholm på ArkDes under 2020. Den utsågs av Azure till en av fem designutställningar online ”som måste ses” och uppmärksammades, i The Guardian, Dagens Nyheter, Expressen och Surface Magazine och ingick i Dezeens Virtual Design Festival 2020. ArkDes har nu glädjen att samarbeta med Design Museum i London för att skapa en version av utställningen för nya besökare under 2022.

Utställningen är ett samarbete mellan Design Museum och ArkDes, där utställningen för första gången visades. Utställningen är curerad av James Taylor-Foster, indendent för samtida arkitektur och design, ArkDes. Utställningen planerar att öppna i London i Maj 2022. 

 

Cred: Johan Dehlin.

Utställningen" Konstig känsla känns bra" är ett samarbete mellan Design Museum och ArkDes Bild: ArkDes