Falabella en liten, lätt och nätt pall av Lucy Kurrein

Falabella av Lucy Kurrein. Bild: Offecct

Offecct och Lucy Kurrein har tidigare samarbetat kring soffan Lucy som är en generös och inbjudande modulsoffa med tillbehör som strömkällor och sidobord. Falabella är något helt annat; en liten, lätt och nätt pall av formpressad plywood, skulptural i sitt uttryck och enkel både att flytta med sig och att tycka om. 

”Falabella är baserad på en formidé som jag burit med mig länge, ändar sedan min studietid. Även om produkten kan se självklar och enkel att ställa höga krav på producentens hantverkskompetens. När Offecct bad mig göra en liten tillfällighetsmöbel var det äntligen möjligt för oss att göra verklighet av Falabella ”, säger Lucy Kurrein.

Hon har sedan ung ålder kombinerat passion för konst och design med ett hästintresse, och som barn var det ofta hästar som tog form på hennes skissblock. Falabella bär spår av den personliga bakgrunden och namnet är lånat från världens minsta häst, som också sägs vara ovanligt vänlig och klok. ”Pallen har liknande egenskaper. Den är användarvänlig, vacker och lätt, och enkel att gilla. Och vid första anblicken vet du också att det här är början på en långvarig relation ”, säger Maria Olofsson Karemyr, Brand Manager på Offecct.

 

bild
På denna bild finns, förutom Falabella även en nylanserad ljudabsorbent (Jasmine) designad av Layla Mehdi Pour. Foto: Björn Ceder

Lucy Kurrein

Lucy Kurrein började sin karriär genom ett stipendium (Art Foundation Diploma) vid Leeds College of Art and Design. Därefter fortsatte hon att studera formgivning för möbler vid Buckinghamshire University där hon tog examen 2007. Efter några år vid Matthew Hilton´s och Pearson Lloyds´ samt ”all British Royal Designers for Industry”, startade hon sin egen designstudio i London 2013. Samma år lanserade hon sin första soffa i samarbete med SCP. 2015 fick Lucy ut företaget ”Årets unga möbeldesigner” av brittiska designmagasinet Hem och trädgårdar. Hon är just nu ansedd som en av de mest fantastiska unga formgivarna i Europa.

bild
Lucy Kurrein. Foto: Offecct