Ikoniska sjuan från Fritz Hansen får ytterligare dimensioner

I A Sense of Colour samspelar form, funktion och färg för att lyfta design med ikonisk elegans och med individuellt uttryck i fokus – en färgkollektion som ger möjligheter till skräddarsydda lösningar för att kunna sätta sin egen personliga prägel på inredningen. Bild: Fritz Hansen

Under 2021 presenterar Fritz Hansen Arne Jacobsens Sjuan-stol med klädda sitsar. Dessa sitsar är framtagna för att komplettera stolens nya färger som tillkom genom samarbetet med den kända, italienska designjournalisten, entreprenören och galleristen Carla Sozzani.

De nya klädda sitsarna ger extra komfort och adderar en sofistikerad känsla i alla miljöer där stolen placeras. De olika versionerna kan med fördel kombineras för en förfinad, subtil värme och harmoni – men även sväva ut i djärva och lekfulla färgkombinationer.

 

bild
Bild: Fritz Hansen

A Sense of Colour  introducerades under 2020 och är ett samarbete mellan Fritz Hansen och Carla Sozzani, vars breda erfarenhet inom mode, konst och design har varit vägvisande i framtagandet av kollektionens unika nyanser. De 16 färgerna är kurerade av Sozzani och kategoriserade i fem olika familjer: grön, gul, röd, blå och rosé och uppmuntrar till både vackra och djärva kombinationer.

– På Fritz Hansen tror vi starkt på att ingenting kan slå verkligt bra design. Design som vid sidan av funktion och form har ett större syfte genom att förgylla och bokstavligen sätta färg på våra hem och vår vardag, säger Christian Andresen, Design and Brand Ambassador på Fritz Hansen.