Rosenthal presenterar Hop designad av Sebastian Herkner

Hop Vase och Hop Dish. Bild: Rosenthal

Under hösten 2021 lanserar Rosenthal Hop, den tredje produktfamiljen sprungen ur samarbetet med den internationellt erkända formgivaren Sebastian Herkner. Kollektionen består av vasen Hop Vase i två storlekar, samt skålen Hop Dish.

Under 2014 presenterades Rosenthals två första samarbeten med Sebastian Herkner – Collana och Falda. Nu adderas ytterligare två produkter till Sebastian Herkners kollektion för Rosenthal, Hop Vase och Hop Dish

bild
Finns tillgänglig i tre versioner, en vas i två storlekar och en skål i genomfärgad porslinsmassa med en förgylld insida i vitt och grönt. Bild: Rosenthal

En limiterad utgåva av Hop Vase introducerades ursprungligen i samband med att Rosenthal släppte en exklusiv kollektion för att hylla 60-årsjubileet av sin ikoniska studio-line. Den versionen tillverkades i endast 60 exemplar, som snabbt sålde slut. 

– Jag ville skapa något extravagant. Med sina asymmetriska lager av porslinsringar, som påminner om en Michelingubbe eller en skulptur av Tony Cragg, sticker Hop Vase tveklöst ut ur mängden, säger Sebastian Herkner. 

bild
Bild: Rosenthal

Den finns även tillgänglig som samlarobjekt i jubileumskollektionen ”60 years studio-line” i två färger, Cameo och Lava.