Bricmate lanserar kollektion i samarbete med Note Design Studio

Foto: Bricmate

Svenska företaget Bricmate lanserar en kollektion granitkeramikplattor där klassiska mönster i design av Stig Lindberg tolkats av Bricmate och Note Design Studio. Kollektionen innefattar fyra mönster i tre färgutföranden vardera.

Designsamarbetet mellan Bricmate och Note Design Studio inleddes hösten 2020.

Stig Lindbergs produktion av former, färger och mönster kännetecknas av en lekfullhet med en strikt skandinavisk estetik, ofta med en humoristisk underton - något som Bricmate och Note Design Studio för vidare i sin tolkning av mönstren.

Resultatet är en vacker och avvägd kombination av mönster med en subtilitet som balanserar färger och former. Tillsammans skapar de en sammanhållen helhet som kan kombineras på flera olika sätt. Lindbergs mönster som används i kollektionen är Dot, Filigran, Railing och Lattice.

bild
Bild: Bricmate

Mönstret Dot bygger på en prickig dekor som Lindberg formgav till en porslinsserie från Gustavsberg, men som aldrig togs i bruk. Filigran prydde vaser och skålar, där varje modell bestod av olika grafiska dekorer. Railing kommer från Gustavsbergs mönster Fajans Y, som består av ett tydligt grafiskt mönster med en handmålad prägel. Lattice är ett spjälmönster som Lindberg ursprungligen formgav för en lampfot. Varje mönster finns i de tre färgerna Brown, Yellow och Blue. Granitkeramik lämpar sig på alla ytor såväl i hemmiljö som i offentliga rum.

bild
Bild: Bricmate

"Bricmates granitkeramik är karaktäristisk med den skandinaviska naturnära färgpaletten, med sobra gråbeige toner och även naturliga mönster som har ofta har förlagor ur geologin. I det här projektet har vi tagit oss ut ur vår komfortzon och kastat oss in i Stig Lindbergs magiska mönstervärld tillsammans med NOTE Design Studio. Att få möjligheten att utforska Stig Lindbergs verk tillsammans har varit en fantastisk resa. Resultatet är en helt ny och unik kollektion granitkeramik, som vi är otroligt stolta över!" –
Hans Croon, vd Bricmate.

bild
Bild: Bricmate