Foscarini presenterar nya versioner av Ionna Vautrins Chouchin

I den nya serien har Chouchin vidareutvecklats från att ursprungligen bestått av färgat glas med vit kant, till att nu inkludera helvita versioner eller vita versioner med accentfärger. Foto: Foscarini

Med inspiration från Japan presenterar Foscarini tre nya versioner av den hyllade lampan Chouchin, designad av Ionna Vautrin. De nya versionerna i vitt glas visar på ett varsamt samspel mellan tradition och modernitet, där den traditionella japanska rislampan möter Foscarinis blåsta glas.

bild
Chouchin Reverse,  vit med accentfärg i guld eller svart Foto: Foscarini

Sedan Foscarini lanserade Chouchin 2015 har lamporna i serien blivit några av Foscarinis bäst säljande och allra mest omtyckta. I Chouchin kombineras Foscarinis anrika arv av glashantverk med Ionna Vautrins moderna uttryck. Det vita glaset och dess mjuka form skapar i samklang med en modern accentfärg ett stämningsfullt ljus och ett levande uttryck som förhöjer atmosfären i rummet. Det gör att Chouchin förmedlar både värme, identitet och intimitet, även till större och mer krävande rum. 

bild
Chouchin Reverse. Foto: Foscarini

Inspirationen är, som namnet antyder, hämtad från Japan och de pappers- och bambulyktor som ofta hänger som lyckoamuletter utanför japanska hem eller som lysande skyltar utanför restauranger och butiker. Det är ett objekt med stor symbolik som Ionna Vautrin valt att tolka och använda som förlaga för att skapa sin egen, uppdaterade version. 

bild
Foscarini har även adderat en helt ny lampa, Chouchin Semi, som är den första väggfasta lampan i serien. Foto: Foscarini
bild
Chouchin Bianco. Foto: Foscarini