Iittala presenterar 2022 års färger - Ultramarinblå och koppar

Foto: Iittala

2022 lanserar Iittala två nya årsfärger; en intensiv ultramarinblå kulör och en varm kopparnyans som har sina rötter i naturen. Koppar är en naturlig, jordnära ton som är rogivande och lugn, och den energigivande ultramarinblå är inspirerad av de finska sjöarna. Den unika expertisen på Iittala glasfabrik är synlig i de djupa tonerna som ger ny karaktär till Iittalas ikoniska produkter.

Iittalas två årsfärger; ultramarinblå och koppar är inspirerade av den nordiska naturen. Den livfulla ultramarinblå presenteras i några utvalda objekt i serierna Aalto, Ruutu och Kartio, medan koppar kommer i Aalto- och Flora-vaserna. Dessutom lanseras Birds by Toikka årsfågel, årsägg och årskub i en vacker kombination av koppar och vitt.

bild
Foto: Iittala

Rikligt blå
Ultramarinblå är en intensiv blå nyans som utstrålar energi och klarhet. Den djupa färgen påminner om den blå himlen och tusentals sjöar som sträcker sig över det finska landskapet.

Ultramarin kommer från Iittalas glasfärgsarkiv och dess rika pigmentering skapas med ett speciellt glasrecept på Iittala glasfabrik i Finland. Färgen sågs senast 2017 när Iittala valde den för att hedra Finlands hundraårsjubileum av självständighet.

Den rika tonen ger djup till designikonerna som Aalto- och Ruutu-vaserna samt Kartio-karaffen och glasen, som alla lanseras i årsfärgen.

Varma minnen
Som en del av Iittalas färgarkiv, har koppar varit och är en populär färg i många av Iittalas kollektioner. Koppar är en varm färg som fungerar bra med andra jordnära toner. Det kopparfärgade glaset reflekterar ljuset vackert. Fyra storlekar av Aalto-vasen och Flora-vasen kommer att finnas tillgängliga i koppar.

Crake, Birds by Toikkas årsfågel, har lysande randeffekter i en vacker kombination av koppar och vitt. Årsägget och Årskuben har också en matchande rand av koppar och vitt.