Northern presenterar Reveal i ny storlek

I Reveal blir det smälta glaset till handgjorda och perfekta ihåliga klot. Varje rökfärgad, munblåst glaskula tillverkas för hand av skickliga glasblåsare i Italien, något som gör varje enskild lampa unik. Foto: Northern

Under november 2021 lanserar Northern en ny storlek på den enkla men samtidigt eleganta takpendeln Reveal, formgiven av Silje Nesdal. Med sin transparens, sina släta kurvor och den avskalade skandinaviska elegansen uppvisar designen ett gediget hantverkskunnande i glasblåsarkonst.

Reveal har hämtat inspiration och tydliga referenser från historiska skandinaviska föremål i glas och dess traditionella hantverk. När Silje Nesdal förenade detta med modern design hittade hon ett självklart uttryck som var både enkelt och elegant. Nu vill hon testa gränserna genom en ny och slående större modell, där hantverket verkligen sattes på prov.

bild
Glasklotet hålls på plats av ett vertikalt LED-ljusrör som avslutats med matt mässingsfinish. Foto: Northern

– Jag har alltid tänkt att jag vill göra en större version av Reveal. Jag tycker det är spännande att se hur långt man kan ta glasblåsning som konstform, säger Silje Nesdal.