Mångfacetterade Pli Blanc utökas

Servisen Pli Blanc från Rörstrand. Foto: Rörstrand

Pli Blanc, servisen med inspiration från skulpturala draperingar i textil, som snabbt blev favorit hos många unga modemedvetna efter lanseringen 2020, fortsätter nu att ta mark och utökas våren 2022. Servisens moderna och tidlösa design är framtagen av Stockholmsbaserade designerduon Färg & Blanche. Till serien adderas fyra nya, efterlängtade delar som finns tillgängliga våren 2022.
 
Färg & Blanches design-idé var att undersöka hur en textilliknande känsla kan översättas till porslin. Med inspiration från skrädderi, sömmar och textil har servisen fått en enkelhet med eleganta linjer som följer och förhöjer formen. När hårt möter mjukt skapas intressanta kontraster. Färg & Blanche är kända för sin experimentella inställning och har hämtat inspiration från modevärldens mjuka textilier. I mötet med det hårda porslinet har tygets sömmar förvandlats till vackra reliefer. Seriens namn Pli Blanc betyder ”vitt veck” på franska, och avspeglar den kreativa processen med serien. Kombinationen av det modernt funktionella tillsammans med eleganta proportioner gör att servisen fungerar såväl till vardag som till fest.  

bild
Serien utökas med en liten elegant kanna, en skulptural burk med lock, en kontemporär äggkopp och en rymlig muggMuggen och äggkoppen är två nya produkter som passar utmärkt på frukostbordet. Muggen är rymlig och har en perfekt storlek för att servera te eller kaffe i. Kannan och burken med lock har en lite annan utformning som tar inspiration från textila plisseringar och kan utöver sin huvudsakliga funktion användas som en inredningsdetalj. Designen går i linje med Pli Blancs övriga delar med elegans och stilfullhet. Den nya kannan är mindre i storlek och kan användas till att servera mjölk eller såser i. Den fungerar även utmärkt som blomvas för en mindre bukett med dess enkla form utan handtag. Burken med skulpturalt lock erbjuder förvaring av exempelvis sötsaker eller smycken. Foto: Rörstrand