Verner Panton utställning på designmuseet Trapholt

"Colouring a New World" återskapar några av Pantons mest kända utställningar och visningar, som ljuskronan Flowerpot. Bild: Trapholt Museum

– Känd som en av de stora inom dansk design, hyllas Verner Pantons revolutionerande inställning till färg och former på Coloring a New World, en utställning på designmuseet Trapholt som visar upp fem decennier av Verner Panton-design.

 

bild
Designad 1969, inredningen av Spiegel Publishing House i Hamburg räknas till de mest framstående exemplen på Pantons inredningsdesign. Foto: Trapholt Museum

 Trapholts utställning bjuder besökarna att utforska alla aspekter av Pantons uttrycksfulla och okonventionella värld. Utspridda över 800 m2 är det en av de största utställningarna av hans verk någonsin, med enstaka designelement och installationer som visas vid sidan av hans möbler.

Rekonstruktioner av Verner Pantons mest imponerande utställningar – Ljus och färg som han skapade 1998 samma år som han senare avled, installationen Fantasy Landscape från 1970 tals-utställningen, den ansedda Visiona II från Köln, som är en av de mest imponerande rumsliga skapelser på 20:e århundradet.

bild
Det ikoniska Spiegel Publishing House har återskapats i all sin glans. Foto: Trapholt Museum

 

bild
Utrymmet är fyllt till brädden med Verner Pantons mest ikoniska verk. Foto: Trapholt Museum

 

bild
Pantons värld finns att utforska i denna interaktiva utställning. Foto: Trapholt Museum
bild
&Tradition bidrog också med ett antal Topan (VP6) hängen - Blomkrukans läckra föregångare. Foto: Trapholt Museum