Palma lyser upp RUSTICA BAKERY i Melbourne

Bageri och café Rustica Sourdough in Melbourne. Foto: Rebecca Newman

Rustica Sourdough i Melbourne, Australien, är känt för sina bröd och bakverk gjorda med traditionell surdegsteknik. Nyligen öppnades en ny flaggskeppsbutik i förorten South Yarra, designad av den berömda lokala arkitekten Fiona Drago.

bild
Foto: Rebecca Newman

Dragos design syftar till att visa upp Rusticas bröd och bakverk och teamet som skapar dessa. För detta ändamål installerads ett fönster i full höjd mellan kaféet och bageriet där gästerna kan titta på bagare och kockar som arbetar.

Interiören har en spännande blandning av naturmaterial. Träbord och marmorytor i lugnande jordtoner, vilket skapar en mångsidig palett som övergår sömlöst från frukost till lunch och middag.

bild
För att komplettera denna bekväma och lugna miljö valde Fiona Drago Vibias Palma av Antoni Arola för belysningen. Designen omformar den klassiska jordgloblampan med två halvcirklar av blåst opalglas som omfamnas av en "rem" av aluminium.Foto: Rebecca Newman

 

bild
I kaféets interiör finns flera Palma lampor upphängda från nästan osynliga kablar. Lampan verkar flyta som bubblor i luften och dess växter kommer med tiden flyter ner längst sidorna. Foto: Rebecca Newman