Vårens Design Talents på Formex

Design Talents på Formex är en möjlighet för oetablerade formgivare att visa upp sina produkter och nu är vårens designtalanger utvalda. Dessa 19 formgivare kommer alla att finnas på plats på Formex i januari och på pressfrukosten den 18 januari utses vinnaren i ”Best in Show”.

bild
Bilder av vårens Design Talents på Formex. 

Design Talents är en av Formex mest spännande inslag. Här får oetablerade designers, från både Sverige och internationellt, ansöka om att få en plats i Design Talents och på så sätt få möjligheten att visa upp sina produkter för inköpare, producenter och media. De som blir utvalda till Design Talents är framtidens stora namn och speglar bredden av produkter på Formex. Bland de designerns som slagit igenom via Design Talents märks Drakenberg Sjölin, Lindstén Form och Heart of Lovikka. 

På pressfrukosten den 18 januari presenteras vinnaren i ”Best in Show”. Utmärkelsen går till den formgivaren som utmärker sig lite extra genom idé, form och presentation. Förutom utmärkelsen får vinnaren en monterplats vid nästa genomförande av Formex på Stockholmsmässan.
I augusti 2021 gick utmärkelsen till Fanny Schönenberg på Atelier Schönenberg.

bild
Bilder av vårens Design Talents på Formex. 

Här är samtliga Design Talents som medverkar på Formex 18–21 januari på Stockholmsmässan:
A piece of Arch 
Anni Cernea
Beckmans Designskola 
Csaw Jewelry
Atelier Schönenberg
foekje fleur 
Frames by Vallen
Infinitypuzzles 
Lilliestråle Mässing
Linnéa Öberg 
LottaNiemi Design Studio 
Lumimi 
Smart Form Sweden 
Sofie Berg 
Soul Image - Photography Art 
Stacking Stories 
Studio Sterner 
The Shoelace Brand 
Väskvhila