Hem presenterar T-Shelf

Foto: HEM

Under april 2022 lanserar Hem T-Shelf – ett helt nytt hyllsystem i extruderad aluminium, formgivet av den Milano-baserade designduon Formafantasma. Det nya hyllsystemet är ytterligare ett resultat av Hems engagemang och vilja att alltid skapa banbrytande design.

T-Shelf är ett lika komplext som innovativt hyllsystem och föddes ur ett långt samarbete med Formafantasma. Hyllans design har en tunn profil med slät yta och rundade kanter, och hyllorna i anodiserad aluminium kan sättas ihop i oändliga moduler.

bild
 T-SHELF. Foto: HEM

– Redan från start var det tydligt att Formafantasma hade en djup känslighet, förståelse och uppskattning för både material och kultur och jag visste tidigt att vi gärna ville jobba med dem, säger Petrus Palmér, vd och grundare av Hem.

Petrus Palmer upptäckte Formafantasmas arbete redan 2010 och har följt designduon sedan dess. Under 2017 inleddes ett samarbete mellan Formafantasma och Hem och nu, efter fem års produktutveckling, kan samarbetet äntligen presenteras i form av ett hyllsystem, som är både funktionellt och sofistikerat.

bild
Foto: HEM

– Att arbeta med Hem kändes som ett naturligt samarbete och den öppna brief som Petrus och teamet erbjöd gjorde att vi verkligen kunde tänja på kreativitetens gränser. Produktionen var utmanande, men Hems tålamod med den långa processen av prototypframställning och testning resulterade i en slutprodukt som ser enkel och elegant ut, men som verkligen är ett mästerverk inom design och tillverkning, säger Formafantasma.