Mille Notti presenterar Shaped by time

PIMPERNEL GREEN. Foto: Mille Notti

 I augusti 2022 lanserar det svenska sängklädesvarumärket Mille Notti kollektionen Shaped by time tillsammans med brittiska Morris & Co. Shaped by time. Detta är en tidlös kollektion exklusiva sängkläder i två olika mönster signerade av William Morris.

I kollektionen samsas Mille Nottis klassiska kvaliteter med de detaljrika mönstren Pimpernel och Honeysuckle & Tulip från William Morris. Shaped by time är skapat för att öppna världar mellan nu och då och genomsyras av tidlöshet, hållbarhet och uttrycksfullhet med mönster som hämtat inspiration från naturen.

bild
PIMPERNEL GREEN. Foto: Mille Notti

– Samarbetet med Morris & Co. är otroligt spännande. Att vi får använda dessa vackra mönster känns både genuint och ärofyllt, säger Catherine Wehtje, designchef på Mille Notti.

Det som utmärker ett William Morris- mönster är att det bjuder på betydligt mer än det som bara kan ses med blotta ögat. Varje mönster döljer årtusenden av hanterverkstraditioner. Honeysuckle & Tulip skapades redan 1876 och är en tidig tygdesign som föreställer sammanflätade lövverk och blommotiv i spegelvända formationer.

bild
HONEYSUCKLE & TULP. Foto: Mille Notti

– Det som alltid slår mig med Pimpernel, som också är ett mönster från 1876, är hur de virvlande mönstren och komplexa strukturerna nästan ser ut att komma dansandes upp mot dig. Det är otroligt intresseväckande och fullt av dynamik – och det är inte särskilt svårt att förstå varför William Morris själv valde detta mönster när han inredde sin matsal på Kelmscott House, säger Eleanor Tyerman, Senior Designer på Morris & Co.

bild
Foto: Mille Notti